Katie Coy, Managing Editor | Nov 27, 2025, 4:30 pm | Add a comment | 280 reads For me, as soon as the temperatures drop, nothing brings the feeling of warmth and comfort like a bowl of hearty soup. One of my favorite soups for winter is leek and potato. It’s rich and creamy, providing just the right satisfaction on a chilly winter day. Ingredients - 50g butter - ½ white onion, diced - 4 leeks, sliced - 2 medium potatoes, peeled and cubed - 2 tsp Dijon mustard (optional) - ½ tsp salt - 1 tsp freshly ground black pepper - 750ml vegetable or chicken stock - 250ml milk Method In a large saucepan, melt the butter and add the onion and leeks. Cook for about five minutes until they soften. Add the potatoes, Dijon mustard (if using), along with the salt and pepper, and stir to ensure everything is well coated. Cover and allow the vegetables to sweat on low heat for approximately 10 minutes. Remove the cover, add the vegetable or chicken stock, bring it to a simmer, cover again, and cook on low heat for an additional 15-20 minutes until the vegetables become tender. Once done, stir in the milk, bring it back to a simmer, and then take it off the heat. Transfer the soup contents to a blender or use a hand blender to puree until smooth. Return the blended soup to the saucepan, heat it gently, and if the soup is thicker than you prefer, feel free to add more stock or milk. Taste and adjust the seasoning with additional salt or pepper if necessary. Serve hot. READ: Welcome Winter With These Seasonal Foodie Offerings Images: Canva Related stories:
Напомним, что вчера прошел очередной прямой эфир губернатора Александра Соколова. К сожалению, значительная часть времени была посвящена так называемым «удобным вопросам», поэтому реальных жалоб было заслушано не так много. Ответы на эти обращения были практически одинаковыми — губернатор поручал своим подчиненным разобраться и доложить о результатах.
Одна из таких жалоб поступила из Зуевки. Местная жительница с уставшим голосом сообщила о своем недовольстве действиями администрации. Она рассказала, что давно просила срезать аварийные деревья рядом с ее домом, но этого до сих пор не сделали. В итоге одно из деревьев упало и повредило ее имущество — сарай, забор и так далее. Вскоре упало второе дерево — на забор и огород. Третье дерево все еще стоит, и местные жители всерьез опасаются, что оно может также рухнуть. Женщина добавила, что им повезло, так как одно из упавших деревьев задело пешеходную дорожку, по которой часто проходят бабушки и другие местные жители. Если бы оно упало на несколько часов позже, возможно, могла бы произойти трагедия.
Соколов потребовал от руководства администрации срезать дерево в течение суток и пригрозил масштабной проверкой, если это не будет выполнено.
Другие Новости Кирова (НЗК)
Katie Coy, Managing Editor | Nov 27, 2025, 4:30 pm | Add a comment | 280 reads For me, as soon as the temperatures drop, nothing brings the feeling of warmth and comfort like a bowl of hearty soup. One of my favorite soups for winter is leek and potato. It’s rich and creamy, providing just the right satisfaction on a chilly winter day. Ingredients - 50g butter - ½ white onion, diced - 4 leeks, sliced - 2 medium potatoes, peeled and cubed - 2 tsp Dijon mustard (optional) - ½ tsp salt - 1 tsp freshly ground black pepper - 750ml vegetable or chicken stock - 250ml milk Method In a large saucepan, melt the butter and add the onion and leeks. Cook for about five minutes until they soften. Add the potatoes, Dijon mustard (if using), along with the salt and pepper, and stir to ensure everything is well coated. Cover and allow the vegetables to sweat on low heat for approximately 10 minutes. Remove the cover, add the vegetable or chicken stock, bring it to a simmer, cover again, and cook on low heat for an additional 15-20 minutes until the vegetables become tender. Once done, stir in the milk, bring it back to a simmer, and then take it off the heat. Transfer the soup contents to a blender or use a hand blender to puree until smooth. Return the blended soup to the saucepan, heat it gently, and if the soup is thicker than you prefer, feel free to add more stock or milk. Taste and adjust the seasoning with additional salt or pepper if necessary. Serve hot. READ: Welcome Winter With These Seasonal Foodie Offerings Images: Canva Related stories:
По словам жителей, власти продолжительное время игнорировали просьбы о необходимости срезать аварийные деревья.
